Historie vaření piva na Hluboké (dříve Frauenberg) sahá prokazatelně do 15. století. Právovárečný dům byl postaven v roce 1898 knížetem Adolfem Josefem ze Schwarzenbergu v srdci města jako společenský sál. V roce 2016 jej zakoupil vnuk původního majitele za účelem dobové rekonstrukce a instalace technologie výroby piva. Po náročné přestavbě za účasti mj. zámeckých architektů a restaurátorů byl Pivovar Hluboká v lednu 2017 slavnostně otevřen a vysvěcen místním farářem otcem Tomášem. Technologii s plánovaným ročním výstavem 1000 až 2000 hl dodaly Pacovské strojírny. K řemeslné výrobě piva se používá výhradně český nebo bavorský slad a žatecký chmel. Pivo se stáčí do KEG sudů a PET lahví.
Vyráběná piva: Rytíř 10° světlé výčepní; Melichar 11° světlý ležák; Kašpar 12° polotmavý ležák; Baltazar 13° tmavý speciál; 12% Republika světlý, 13% Václav polotmavý, 16% Lotr tmavý, 17% Marie tmavý. Vyráběná piva jsou spodně nebo svrchně kvašena.
Kde ochutnat a nakoupit: Výhradně v těchto lokálech na náměstí v Hluboké nad Vltavou: Pivovarský šenk, Solidní Šance, U Hájků, Pivovarský krámek (zde i další pivní sortiment a suvenýry)
Návštěva pivovaru: komentované skupinové prohlídky v češtině nebo angličtině po předchozí rezervaci, min. 10 osob, max. 20 osob
Brožura "Pivní stezky" ke stažení zde.