Rodinný pivovar Bukovar z Dolního Bukovska pokračuje v tradici vaření piva v jižních Čechách, kde se v nedaleké obci Bzí vařilo pivo již v 18. století. Nápad obnovit vaření piva vznikl v létě 2013 na popud stále se zhoršující kvality běžných komerčních piv. Cílem je vařit nejen poctivé české spodně kvašené pivo, ale také piva svrchně kvašená, známá především v cizině. V letech 2013–2014 byly vyvíjeny receptury, podle kterých se v následujících dvou letech 2015–2016 vařilo v pronajatých pivovarech. Začátkem roku 2017 byla naprojektována vlastní varná a kvasná technologie. Pro výrobu piva je mimo základních kvalitních českých sladů, chmelů a bylin používána i kojenecká voda z podzemního jezera Dolního Bukovska, která zaručuje pivu jeho výjimečnou chuť.
Vyráběná piva: Lion 12° ležák; Bear 13°polotmavý speciál; Coyote 13° svrchně kvašené – APA; Monkey 14°svrchně kvašené – IPA
Kde ochutnat a nakoupit: Pivovarská prodejna, točené pivo je možné koupit v Hospodě na hřišti v Dolním Bukovsku. Pro ověření otevírací doby volejte na tel.: +420 601 349 768.
E-shop na adrese www.bukovar.cz
Návštěva pivovaru: možná po předchozí domluvě.
Brožura "Pivní stezky" ke stažení zde.