34. Pivovar Nová Bystřice

Pivovar navazuje na tradici vaření piva v Nové Bystřici, kdy v roce 1482 obdrželi mílové právo při vaření piva bystřičtí měšťané od své vrchnosti Wolfganga Krajíře z Krajku. Pivovar byl založen v roce 2017 a vaření piva bylo obnoveno na jaře 2018.

Vyráběná piva: Piva plzeňského typu jsou vařena dvourmutově se spodním kvašením. Speciály, jako jsou např. ALE, IPA atd. jsou kvašené
svrchně. K vaření jsou používány české slady a nejkvalitnější žatecký chmel. Piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. Spojením sladu, chmele a vody z divoké České Kanady vzniká lahodný mok, který má příjemně hořkou chuť a zlatavou barvu slunce.

Kde ochutnat a nakoupit: ve vnitřních prostorách pivovaru je posezení pro 20 lidí, při příznivém počasí je využívána také venkovní zahrádka. Kromě ochutnávky čepovaného piva si v pivovaru můžete zakoupit 1,5litrové lahve či pivní soudky.

Návštěva pivovaru: Prohlídky pivovaru spojené s ochutnávkou jsou vítány pro předem objednané skupiny zájemců. Návštěvu pivovaru je možné spojit s prohlídkou Veterán muzea.

 

Brožura "Pivní stezky" ke stažení zde.

Zpět